Kronmakaren - exklusiva hårsmycken och brudkronor formgivna av trådslöjdsartist Britten Toftarp

Om


Välkommen till Kronmakaren Britten Toftarp, en trådslöjdsartist

Jag kallar mig trådslöjdsartist och jag har valt “KRONAN” som mitt uttryck. En Krona har ju, i all sin förtrollning, något som vi alla kan relatera till. Den är ett tecken på RANK, men används även i RITer och ses som ett uttryck för RIKEDOM.  Den ingår i alla sagor och myter som ett uttryck för det åtråvärda.

INSPIRATION
Jag gör mycket research och låter mig villigt inspireras av såväl tradition och saga som mode och konst när jag skapar mina brudkronor och hårsmycken. En del av dem är bara för lyst och några av dem är mer som skulpturer.

Varje liten krona har sin egna berättelse, först min och sen din. De huvudsmycken du hittar i min webshop just nu är ett resultat av livet på landet i Morup med åkern och havet inpå tröskeln. Utanför min ateljé möter himlen havet för att sen landa mjukt i det allra grönaste gräset. Detta och historien om Halland och Bondesamhället med sina granna bröllop är just nu min största inspiration. Jag tittar på allmogebonader, yllebroderi, unika mönster och bilder.

MATERIAL & TEKNIK
Jag jobbar helst med enklare metaller som mässing, koppar och silverpläterat. Tekniken är i ursprunget den folkkonst som kallas Trådslöjd, eller Luffarslöjd om man så vill. Därifrån har jag sen utvecklat mitt  trådarbete mot kallsmidet, som påminner om silversmidet, fast utan att glödga metallen. Ibland så tennlöder jag fast detaljer i kronorna, en teknik som känns rätt i traditionen.

STENAR & PÄRLOR
Just nu jobbar jag mest med äkta stenar i mina brudkronor och hårsmycken. Färgspelet i en glödande karneol eller isande ametist är förtrollande. Men aldrig de dyraste och tjusigaste ur ett plånboksperspektiv. Nej, det som attraherar är färgspel eller en ruff form som är lite fulsnygg på något vis. Jag ägnar mycket tid åt att leta rätt sten och pärla för att köpa in till en krona.

ÖPPEN ATELJÉ & BOKAT SHOWROOM
Morup finns mitt emellan Varberg och Falkenberg i Halland. Här hittar du min lilla ateljé som under sommaren även är en öppen ateljé med en liten artisan shop. Öppet på onsdagarna under juni - augusti mellan kl. 13.00 -17.00. Vill du komma vid annan tid för att titta och prova? Du kan boka in dig för eget showroom under hela året utan kostnad. Läs mer om det på min hemsida >>

WEBSHOP - ARTISAN SHOP
Den här webshoppen är en artisan shop. Alla brudkronor, tiaror, pannsmycken och övriga hårsmycken är hantverk, i en liten upplaga. Här hittar du inte en massa likadana. Detta är konsthantverk med ett unikt uttryck. Det som finns i webshoppen är limiterade upplagor men du kan, under merparten av kronorna, beställa varianter med egna färg- och stenval genom att kontakta mig.  Jag kommer dock alltid att kräva konstnärlig frihet i arbetet med din krona. :-)

UTVALT
Ibland snubblar jag över fina detaljer när jag beställer hem stenar och tråd. dessa beställer jag då hem och sätter ihop till limiterade upplagor av designade örhängen/smycken. Det är inte hantverk men heller inte dussinvaror. Jag kallar dem UTVALT.

#KRONMAKAREN
Jag använder #kronmakaren på Instagram. Gör gärna det du oxå när du bär smycken från mig så ses vi! :-)

HANDLA SÄKERT I MIN WEBSHOP
Denna shop använder PAYPAL som säker betalserver vid checkout. Det innebär att du tryggt kan handla och välja att betala med ditt PAYPAL konto alternativt betala med ditt vanliga betalkort. Direkt efter genomförd betalning får du kvitto direkt från Tictail till din e-post och där ser du ditt köp med moms och frakt. Du betalar till Signatur Britten Toftarp på ditt kontoutdrag.

SWISH
Tyvärr har kassan inte stöd för SWISH betalningar ännu, men vill du hellre swisha så kontakta mig innan beställningen med ett sms till 070-752 79 29 och berätta vad du vill beställa så löser vi det. Kvittot kommer då på mejl/sms manuellt.

KÖPVILLKOR & BYTESRÄTT
Du hittar alla köpvillkor och info om returer direkt i anslutning till varje produkt. Vill du redan nu läsa så klicka på vilken produkt som helst så hittar du länkarna längst ned under köpknappen.

Allmänt kan dock sägas att du måste vara minst 18 år för att få handla i shoppen. Vill du av något skäl, utöver felaktig produkt, ångra ditt köp så går det bra inom 14 dagar. Men då måste det sigill som följer produkten vara obrutet.

PRIVACYPOLICY
Du kan läsa vad som gäller för din privacy här >>

SPECIALBESTÄLLA
Jag tar emot specialbeställningar från såväl organisationer som företag och privatkunder. Bäst är att kontakta mig initialt genom e-post men ringa går också bra. För beställningar så bör du vara ute i god tid innan. Räkna minst 2 månader i förväg för skisser, materialbeställning, godkännande etc. Priset startar från 2000 kr exkl. moms 25%. Vid ev. ångerrätt på specialbeställningar får du räkna med att betala för det arbete som redan är utfört på din beställning.

Beställning av annan variant i webshoppen har samma pris som butikspriset med ett möjligt tillägg för dyrare material/sten.

SKATT & MOMS
Mitt företag är registrerat för FA skatt och moms 25%. Moms är inkluderat i priserna i webshoppen.

FRAKT & HANTERING
Frakt och hantering tillkommer vid checkout. Jag använder Posten och har någon dryg mil att åka dit så därför tar jag ut en frakt- och hanteringskostnad på 69 kr för Hårsmycken och 25 kr för enstaka örhängen eller vykort. Du väljer alternativ i checkout. Räkna med 2-4 dagar för posten vid normal postgång.

INTERNATIONAL SHIPPING
This shop is at the moment only in swedish with swedish postal service. However, if you are an International customer with interest in bying something or a custom order. Please shoot me an email for inquiry.

KONTAKT
Kronmakaren
Signatur Britten Toftarp
Morup Stenslyckan 204
S-311 90 Morup
e-post: britten.toftarp@kronmakaren.se
tfn: 070-752 79 29